Yuck + Shopping

Tydligen så KAN man dricka för mycket kaffe - who knew? Jag önskar i alla fall att jag skippat den där sista latten idag, för nu mår jag pyton och känner det som att jag har en flubber fastmosad i bröstkorgen. Ugh!

Nåja, jag kom åtminstone utanför dörren idag på en något motvillig stadstur med mormor. Missförstå mig inte, jag älskar min mormor, men det brukar alltid sluta med att man är asirriterad, tjafsar och kommer hem skitsur. Idag lyckades jag dock hålla mitt temperament i schack - även om det mormor ibland säger får mig att se rött. Utlänningar borde inte få plugga i Sverige, alla tjocka människor är äckliga och fula, om affärerna inte har precis det hon vill ha är de som jobbar där dumma i huvudet... Ja, ni förstår.

Självklart vinkade en del av mina pengar hejdå också, det går inte att gå ut på stan för mig utan att köpa något. Det hänger ihop med hur min mentala hälsa är för dagen tror jag, för när jag mår riktigt dåligt och har ångest så handlar jag mer i ett försök att dämpa den. Idag var väl egentligen inte en sån bra dag, men eftersom det känns så osäkert med inkomst för tillfället så lyckades jag hålla mig själv någorlunda i schack. Jag köpte i alla fall lite prylar från bodyshop, kicks och akademibokhandeln - saker som alla borde rusa och införskaffa bums :)


Jag tror bilden talar för sig själv...

Cotton Hair Removal Strips - Bodyshop
Läppstiftprov - Bodyshop
Sugaring  Roll on Wax - Body Shop

För er som slipper vaxa och inte har en pappa som bidragit med björnpälsgener, så är sugaring det absolut smärtfriaste - och det bästa är att det även fäster på fjun. As far as wax strips goes, så är de "plastiga" remsorna som följer med i veets vax-burkar helt värdelösa. Hitills har jag klippt sönder lakan och använt, men nu hoppas jag att de här från Bodyshop funkar.


Morning in sleep-in-ville

Min dygnsrytm har seriöst blivit helt uppfuckad de senaste dagarna. Nu när jag inte måste gå upp så har jag verkligen fått utlopp för min inre nattuggla och sitter mer ofta än sällan uppe till minst klockan ett. Ibland får jag urges att gå ut mitt i natten också - fast oftast avstår jag dem i väntan på att få en liiiite större vovve i andra ändan av kopplet. Natha's stekspade med spik i är säkert kanon om man är förberedd för attack, men mot de snabba djävlarna hjälper den troligtvis inte.


Dagens/morgonens dilemma, bortsett från superångesten jag slagits med sen i förrgår, är mitt hår. Jag har sålänge jag kan minnas velat spara ut till midjelångt, och nu när håret börjar närma sig övre delen av midjan borde jag väl vara superglad. Men det är så mycket av det! Jag är jätteglad att jag inte har tunnt och flygigt hår som knappt täcker hårbotten, men på sommaren känns det verkligen som att ha på sig en rysk pälsmössa 24/7. Jag hoppas att en toppning och rejäl uppklippning av de översta lagrena gör det bättre (slitet, långt hår måste vara det värsta som finns i hårväg...), men eftersom de flesta frisörer är lömska djävlar som skiter fullständigt i ens önskemål så vågar jag inte riktigt boka tid. Dessutom har jag inte riktigt de tusen spänn klippning av mitt hår går på, så jag kommer troligtvis ta kökssaxen och gå lös vilken dag som helst.

Finns det någon lättskött, rockigare frisyr för långt hår som man inte vill kräkas på efter ett par veckor? I'm all ears!Slow poke

I suck. Get over it.

However, you might just consider forgiving me after watching this:


God Bless Mac

Jag älskar min Macbook Taylor, speciellt att han sköter allt tekniskt, som uppdateringar, virusskydd och diskrensning helt på egen hand. Det enda jag behöver fundera över är vilken mindless hemsida jag borde besöka härnäst.

"But it can't break! I have a MAC!"

Tracking my *ss

Okej, jag är både fysiskt och emotionellt utmattad. Min sista sovmorgon (typ) innan det blir en vanlig vecka blev såklart förstörd av mitt huvud. Ni vet när man halvvaknar, somnar om, vaknar till igen, somnar om, och är för pigg för att somna sådär djupt men för trött för att gå upp? Jag mår inte bra efter sådana morgonar, och det är en sån jag haft idag :(
Just nu börjar jag känna mig smått orolig också över mina paket. Eftersom man bara får ha 15 kg incheckat baggage på RyanAirs plan, så skickade jag 4 paket på sammanlagt ca 30 kg med resten av mina grejer från postkontoret i Newmarket, fredagen innan jag skulle åka hem. Nu har det gått åtta dagar, och jag har fortfarande inte fått varken avi eller paket. Nu när jag går in och kollar på Parcelforce's hemsida (företaget jag skickade med) för att spåra mina paket, så ser jag att det står på "this is not a Tracked or Guaranted service" på mitt kvitto. FAN! Känner mig grymt arg på kvinnan på postkontoret som servade mig, eftersom hon sade att paketen var både försäkrade och spårningsbara. Hur sjutton går det ihop?
Paketen innehöll föressten bla ridkläder för 7000 kr, alla mina ridskor, jockeyhjälm, hårstylingprodukter och böcker. Om mina grejer är borta så är jag så jäkla screwed. Håll tummarna!

asocial med stort A

Nu är vi mitt uppe i mormors kalas, men min mage är jättearg så jag smet upp på övervåningen en stund och tog ett litet break från allt folk. Daddan och Aida har ändå inte dykt upp än - Jag såg deras bil köra förbi utanför fönstret och sprang ut för någon timme sen, men eftersom den aldrig kom tillbaka så var alla helt övertygade om att jag sett i syne. En halvtimme senare ringde han och sade att de hade kört förbi men åkt hem igen för att komma tillbaka senare när det inte är lika mycket folk. Jag förstår dem, men... ja, det lät lite asocialt.
Istället för att umgås med människorna där nere så browsar jag inne på Topshops hemsida och fortsätter mitt arbete med att välja ut vilka universitet i NYC jag kan/vill söka till. Först tänkte jag skicka in ansökningar till alla bara för sakens skull, men sen insåg jag att vartenda universitet tar ut en ansökningsavgift på minst 50 dollar bara för att behandla ens ansökan. Herregud, vad går egentligen amerikanernas skattepengar till, när de inte ens räcker för att göra eftergymnasial utbildning kostnadsfri?

Addiction

När jag satt och slötittade på "So You Think You Can Dance?" för ett par timmar sedan så var en av finalisterna en tjej som heter Kayla, och jag blev påmind om ett helt otroligt dansnummer hon framförde på programmet för x antal veckor sedan. Enjoy.

Kayla & Kupono - Addiction


Morgon den ? september

God morgon,
Idag har min mormor 75-årskalas, och hon har planerat i veckor för att få ihop allting så att det stämmer med gäster, tider och mat. Så självklart vaknar jag upp med världens magont :( Därför tycker jag lite synd om mig själv, men jag hade tänkt att rota igenom medicinskåpet och se vad jag hittar, så jag inte förstör mormors stora dag. Man fyller ju bara 75 år en gång!
Jag har lite svårt att greppa att vi som är "unga" idag faktiskt kommer nå 70-strecket också - och att det då kommer vara andra människor som inte ens är födda än som tagit över ungdomsrollen. Ena dagen sitter man och mår dåligt över universitet och skit, och sen är man helt plötsligt 80 år och har levt större delen av sitt liv. Man får vara tacksam ifall man har samma energi som min mormor vid den åldern - fast så stillasittande som den digitalt infödda generationen är så kommer våra leder nog ha murat igen sig innan vi blivit 60.
Okej, jag ska nog sluta skriva för tillfället, allting blir bara bittert och surt. Hoppas resten av världen får en jättefin lördag och njuter (seriöst!) av det härliga regnet.
<3 CadieJay

Prestationsångest

Ikväll har jag varit duktig och 1) antecknat för hand om olika universitet i NYC, 2) arbetat fram en ny tioårsplan och 3) fyllt i ansökningsblanketter till både Komvux och RACE på Irland (lapparna ligger till och med i förseglade, adresserade kuvert!). Man kan inte säga annat än att jag har varit mentalt aktiv i flertalet timmar, men den där jobbiga, anxious-ångest-stress-känslan i bröstkorgen vill inte riktigt ge med sig ändå. Vilken tur att jag inte behöver gå upp imorgon, annars hade jag mått dåligt över att jag inte kommer kunna sova ikväll, vilket equals panikångest x2 och en helt sömnlös natt.
Jag tycker inte om prestationsångest och duktig-flicka-syndrom. Hur gör man för att bli av med det och bara... flyta med, liksom? Tycker jag tappar mitt underbara lugn mer och mer ju äldre jag blir, och jag tycker om att få vara ifred från mitt eget huvud och tänka. GAH!

RSS 2.0